google analytics

Monday, September 9, 2024

Все життя йо%аний цирк, і ми в ньому мамкіни інвестори

Всі хто дивився фільми і читав книги - знає, що акції компаній на фондовому ринку падають і ростуть залежно від стану компаній, які випускають акції. От впав боінг (т-т-т) - впали акції, випустили нову модель боінга - акції зросли. І тут ти такий а%уєнно умний волк з Уоллстріта - залітаєш на ринок на такому аналізі, і всі чіки світу - твої. І ось ти вже запиваєш чорну ікру донперіньйоном, ссиш з яхти в Егейське море, і нюхаєш кокс з пупків моделей.

Так от, ні%уя. Всі ці падіння і зростання в більшості випадків не прогнозуються ніяк, ніким, і є не відображенням стану реальної економіки, а чистої води гемблінгом. Натомість (серед інших подібних), діє просте правило - як тільки уряд надрукує зайвого бабла і роздасть його народу, в народа починає чухаєтись сракка куди б ці бабки закопати щоб відкопати на ранок вп'ятеро більше. І вони несуть свої золоті куди можуть, а можуть - в фондовий ринок і крипту. Відповідно, "економіка" просто пре як гриби після дощу, і всі ринки зелені. Саме тому в період натурально катастрофи для економіки - ковіда - ринки ні%уйово так росли.  І саме тому фондові ринки і ринок крипти майже завжди ростуть і падають в унісон, хоча вони не пов'язані абсолютно ніяк, і мали б скоріше йти в протифазі. Ціна умовної компанії в такому випадку росте без жодної доданої цінності, і так само в рандомні моменти так само гучно падає.
Є ще схема коли ринок надувається свідомо, яка науково зветься "buyback", а по-простому - "слон-хобот-муха-жопа-вічний_кайф", а також різні цікаві речі,

Тому кокс з пупків відміняється. Нюхаєш щось інше.

Не дякуйте.

No comments: