google analytics

Tuesday, September 17, 2024

Ще кляті питання

Якщо курська операція це відтягування сил, то по ідеї наші ж сили також "відтягуються"? Причому оскільки в наступі потрібно забезпечити велику перевагу і в о/с і в техніці і в засобах ураження, порівняно з захистом, то по ідеї ми в себе відтягнули більше. Причому відтягнули очевидно кращих, бо для наступу потрібні напевне якісніші бригади, ніж для оборони.
Щось в мене математика не сходиться, одним словом.

Monday, September 16, 2024

Будь-яка війна закінчується миром?

Ще одна мантра, якої я не можу зрозуміти, і яку промовляють останнім часом всі очільники. Точно всі? А капітуляція, як в другій світовій? В цьому є якась нестиковка - ми з одного боку хочемо капітуляцій і репарацій, а з іншого говоримо, що будь-яка війна завершується перемовинами. Що апріорі предбачає взаємні поступки, на які ми не готові.

Sunday, September 15, 2024

Ескапізм

Помітив, що все більше знайомих, і абсолютно всі родичі, пішли в ескапізм від війни. Не говорити, не слухати, не читати, не цікавитись.
Мабуть, це якийсь псиологічний захист, цікавий феномен. Масове явище в моєму колі...
Є ще варіант такого ескапізму - особливо збочена форма. Слухати офіційні джерела і марафон - так 24/7 у вуха ллють таку дикуху, що хочеться жити. В одного з родичів, здається, цей різновид :)

Friday, September 13, 2024

Харош пи%діти :)

Пам'ятаєте оце з підручників про брехливий совок - голосом Левітана - "в ході боїв наші війська залишили місто Х"?
Навіть в тотально брехливому совку це було. В нас так не буває. В нас всьо під контролем і стабілізовано. Отримали відсіч, успіху не мали, все збили, всіх убили.  Треш, що зараз робиться в інфопросторі, не має назви, і знаходиться поза межею добра і зла. Просто жодного слова правди. Тотальний пи%дьож. "1984" в Україні. Немає жодного сенсу слухати будь-які змі і офіційні канали. бо там немає жодного слова правди. Все пи%дьож. Потужний такий с%ка пи%дьож. Цікаво, чому всі ці піар-аси це роблять, і чи розуміють вони який страшний злочин проти держави і обороноздатності вони вчиняють...

Thursday, September 12, 2024

Притча про Васю і Вована

Акт перший

    Був в мене знайомий - Вася. Вася був людина в принципі душевна і добра, хоч і рідкісний розпиздяй. За базаром Вася взагалі не слідкував, і любив залупатись до свого сусіда Вована, який був здоровезний як бик, і до того ж на всю голову є%анутий. Сам би Вася до Вована ніколи не залупався, але в нього було пара козирних корєшей з сусіднього села, з бабосом і на модних тачках, яких Вован також підзає%ав. І вони сильно хотіли поставити на ділянці Васі парашу з відкритим верхом, причому прямо навпроти паркана Вована. І от в якийсь момент крива сміливості Васі і крива є%анутості Вована зустрілись, і почалась турбулентність простору. По-простому, Вован зловив Васю, і почав пи%дити. Причому хуярив наче в останній раз. Вася думав він каратист, але бачить - не стягує. Він до друганів, каже - вписуйтесь, він же мене заб'є. В'єбіть Вована шокером. Другани кажуть - ні%уя, це червона лінія. Ось тобі зеленка ї%ало підрихтувати, і гумовий кийок. Відбивайся.

Tuesday, September 10, 2024

Стратегічний довбоєбізм

Як писав я про це 10 років тому, так ніц і не змінилось. Нічому історія не вчить є%ланів, в яких в заручниках цілий народ. Я думаю так і державу проє%уть, хоча тут ми вже на 2/3 дороги, і то нічо не зрозуміють. Блть, як вам ще сказати, як пояснити, що стратегією народу не може бути приєднання до чогось і інтеграція з чимось? Ви, с-ка, що, бананова республіка, яка офіційно є дикунами? Скільки вже років одна дебільна національна ідея змінюється іншою дебільною національною ідеєю. То правлячі еліти бачать майбутнє 40-мільйонної нації в тому щоб лягати під рашку з її дешевим газом, то під сшашку з її дешевими доларами і кавою у Відні. А, вже 30-мільйонної, ну то по%уй. Ще кілька поколінь цих дегенератів, і 10 лишиться. 

Тест Коваля-Тюрінга

Потрібно за допомогою одного промпта примусити будь-яку модельку намалювати шахівницю з 4 конями на ній без інших фігур. Щоб це була саме шахівниця 8х8, і коні були бляха шаховими кіньми.

п.с.

Поки що жодна модель не пройшла тест Коваль-Тюрінга...

Monday, September 9, 2024

А, крипту забув

Крипта - окрема тема. Є сотні каналів з сотнями експертів, які роблять свої прогнози 24/7. Всі не збуваються. Не більшість, не багато. Всі. Точніше, збуваються всі, але з ймовірністю 50% - або збудеться або ні.
Останній приклад - бажання Трампа лизнути сракку 50 млн виборців, які мають крипту. Спочатку два тижні прогріву на всіх майданчиках. Потім надзвичайно компліментарний виступ Трампа на конфі. Всі прогнози - ToTheMoon...

Все життя йо%аний цирк, і ми в ньому мамкіни інвестори

Всі хто дивився фільми і читав книги - знає, що акції компаній на фондовому ринку падають і ростуть залежно від стану компаній, які випускають акції. От впав боінг (т-т-т) - впали акції, випустили нову модель боінга - акції зросли. І тут ти такий а%уєнно умний волк з Уоллстріта - залітаєш на ринок на такому аналізі, і всі чіки світу - твої. І ось ти вже запиваєш чорну ікру донперіньйоном, ссиш з яхти в Егейське море, і нюхаєш кокс з пупків моделей.

Thursday, September 5, 2024

Бах-бах-бах і мінутка слабості

Ніч у Львові. Львів - одна з найспокійніших точок в Україні, якбихтопитав.
Оці вибухи - це ракета х-101 відстрілює фейкові цілі для ппо, пролітаючи над нашим будинком. Внаслідок цих двох ракет у Львові за 15 хв ходу від мене в аналогічному будинку загинуло семеро людей, зокрема майже вся родина Базилевичів, яких ми знали.

Monday, September 2, 2024

В самурая є лише шлях


Я ніде і ніколи не зустрічав в інфополі а за що ми власне воюємо. За незалежність - надто розмито. За наш прапор над кремлем - надто нерально. За кордони 91-го - а що далі?