google analytics

Saturday, April 13, 2019

Архаічна модель суспільства


Цікава спроба аналіза, якщо пропустити деякі речі, що ріжуть вухо, типу датування мови і особливої прихильності Чинного до відсталої Галичини. Що сподобалось і гукнулось в душі.


Модель нашого суспільства міцно стоїть на застарілих цінностях і поклонінні керманичу. Ну от абсолютно згідний, давно маю таке саме відчуття. В центрі стоїть батя-президент, він все за всіх парішає, а якщо не парішає, всім буде 3.14здєц. Роль держави висока і є великою цінністю, тоді як роль людини - це ручка з ногами, щоб зайти в кабінку і поставити галочку там де скажуть раз на п'ять років. Це особливо чітко видно в ці дні на шпальтах фейспука і в іншому інфопросторі.


Причому президентом Порошенко ця модель фанатично культивується в людях, що на мою думку абсолютно помилково, і це одна з причин чому він, наприклад, мені, категорично не підходить. Передбачаючи запитання, Зе мені підходить ще менше.


Найгірше те, що це дуже подобається більшості людей, бо це проста зручна модель реальності, з мінімумом відповідальності і проблем. Бінарний світ, віра в керманича, і фанатичне переконання, що без нього все от-от на%неться - в цьому світі все просто і красиво.


Проблема лише в тому, що ця модель, здається, застаріла. Світ став іншим, а ми знову повземо в якесь середньовіччя, і нема на то ради...
Одним словом, многабукв, але цікавих букв.


No comments: