google analytics

Saturday, October 1, 2016

Про Натхнення



    Останнім часом я полюбив такий специфічний тип медіа-контенту як інтерв’ю з цікавими людьми. Переважно людям, в яких вже беруть інтервью, є що сказати, і тому слухати це дуже цікаво. Цей раз мені трапилась бесіда з солістом музичної групи, якого спитали про секрет успіху.

Немає ніякого секрету успіху, особливо в творчості. Роби те, що тобі подобається, і в тебе все вийде при наявності праці і долі везіння. Ніхто не знає звідки беруться добрі пісні, але їх неможливо просто сісти і написати, бо треба. Для цього необхідно натхнення.  Натхнення - первинне. Якщо тобі є що сказати, воно вийде назовні так чи інакше. Ти знайдеш способи, засоби, і час, чого б це тобі не вартувало.
     Влучно сказано! Те саме можна розширити і на інші сфери життя - від роботи і аж до кохання. Просто в творчості це найбільш помітно. Але в будь-чому люди найкраще роблять те, від чого їх "пре", що приносить їм відчуття щастя і задоволення від процесу і результату. Можна хоч до нескінченності піднімати людині зарплату, та вона ніколи не працюватиме так, як працювала б за наявності бажання і натхнення робити цю роботу. Якщо гроші - це бензин, без якого ніяк, то натхнення - це крила. Без яких все повільно, сумно, та унило. Хороші роботодавці завжди цінують в людях ці "крила", і такі люди ростуть швидше і якісніше за інших.

    Дивно, але те саме можна апроксимувати і на людські стосунки. Дівчина не привітала Тебе з Днем народження, бо забула? Хлопець відмазався проводити Тебе додому, бо йому потім довго вертатись? Але людина, яка має натхнення від почуттів, ніколи не забуде, і ніколи не зважатиме на відстані і час. Вона рахуватиме дні до Твого ДН. А Він вже точно знайде спосіб провести Тебе додому, навіть якщо (о Боже!) для цього потрібно буде спізнитись на трамвай. Було б бажання і натхнення бути поруч. Забудькуватість, трамвай... та їм просто байдуже. В них немає натхнення вітати Тебе з ДН чи проводити додому. І результат буде не кращий, ніж виконана в стані байдужості робота, чи написана без натхнення пісня.

Натхнення рухає світом. Найкращі і найпрогресивніші речі, справи, вчинки робляться людьми в стані натхнення. Воно дає відчуття щастя. Варто плекати це в собі замість виховувати цинізм і практичність.

Amen

No comments: