google analytics

Tuesday, January 28, 2014

Майдан щодня

У фейсбуці трапилась на ленті стаття, де автор дуже класно і наочно пояснив суть протесту - позбутись влади негідників.

Дуже хороша стаття. Все чітко розписано і все вірно. In a nutshell як то кажуть.

Маю маленьке доповнення. Сподіватись, що в країні буде чесна і свідома влада, не намагаючись змінити людей (читай "себе") - це щонайменше наівно. Маємо розуміти - владу н
ароджує і вибирає народ, вона не падає з неба (крім Л. Черновецького). Якщо люди дають хабарі викладачам, даішникам, намагаються кататись в трамваї щоб не зловили контролери, порушують ПДД, а потім відмазуються, і взагалі плювати хотіли на все і всіх, що за їх порогом - влада буде погана завжди. Ніяка революція, ніякі ЄС, ТС, і US цього не змінять. Дирки в законах для гнилих людей знайдуться завжди, кадри рєшают всьо. Є чудова примовка - "яке їхало - таке здибало", яка працює завжди, в 100% випадків.

Так от, власне доповнення відповіді на питання - "для чого Майдан?". Одна з найцінніших функцій Майданів 2004 і 2013-2014 для мене - це формування і очищення людей. Біда і кричуща несправедливість гуртує людей, і саме це відбувається зараз. Подивіться скільки взаємодопомоги, взаємоповаги, розуміння, високого духу і свідомості на Майданах! Якби ці високі почуття переважали в нас щодня - в нас би не було при владі дебілів і злодіїв. Якщо ми роз'їдемось по містах і містечках, і знову з високоморальних згуртованих людей станемо хамовитими, егоїстичними, і байдужими - до сраки цей Майдан.
Нам потрібно зберегти цю мабуть найважливішу перемогу Революції Гідності і бути людьми щодня, а не лише коли горить наш дім.

Amen

No comments: