google analytics

Sunday, October 13, 2024

Викорінити хабарі в країні хабарників

    Кожен наш новий правитель приходить до влади з гаслом побороти корупцію. Він створює якийсь орган, щоб орган не корумпувався, він створює наглядову раду, а над наглядовою радою створює орган, що наглядає за наглядовою радою. Результат завжди один - корупції стає більше, і ціни на фейкову інвалідність ростуть. Очолюють корупцію традиційно родичі і корєша найголовнішого борця з корупцією.

    Отако дивишся на все це, і згадується історія. Коли я був малий, молодіжна злочинність досягла небачених масштабів. Доходило до того що тебе трусили просто на вулиці, а через чужий район просто пройти було ризиком, тому що все місто було поділено між "бандами". Серед білого дня до тебе до%обувались на кожному кроці, відбувались постійні масові махачі, пияцтво, якісь розборки, одним словом - повна деградація. Влада - боролась. Боролась піз%єц як. Міліція, дрижинники, вчителі, витверезники, навіть всесильне КДБ. Нічого не допомогло. Явище зникло само собою коли відкрились можливості для бізнесу, і замість бити х-єм груші молодь почала "крутитись". І явище зникло само собою.

    Теперішня боротьба з корупцією нагадує оцю вищезгадану історію. Ну ви вже тридцять років лиш тим і займаєтесь, що боретесь з корупцією. І як успіхи? Президенти, та й пересічні, мислять просто - в Голандії немає корупції, гарні дороги, і Голандія розвинена, значить, якщо викорінити корупцію в нас, і поробити дороги, в нас буде як в Нідерландах. Хто б пояснив людям, що це - чистої води карго-культ. Це як припинити плювати під ноги, бо сусід-професор під ноги не плює, і очікувати після цього  стати професором. Бл-ть, професор не плює під ноги тому що він професор, а не навпаки! Це так не працює. Поробивши гарні дороги, ви в кращому випадку лишитесь гондурасом з гарними дорогами і мільярдними кредитами, а в гіршому - дороги розваляться за пару років, бо потребують постійної уваги.

    Нужно срочно сообщість товаріщу Соросу і його грантожерам, всім кандидатам і президентам, і іншим розумникам, що проізошла чудовіщная ошибка. В їх головах. Викорінити корупцію в бідному недорозвиненому суспільстві можна лише одним способом - розстріляти всіх. Вибірково не проканає. В совку дофіга людей стріляли за корупцію, і там була шалена корупція. Всіх. Знищувати в нас корупцію - це як добиватись смертності ДТП як в якійсь Данії на наших дорогах. От поставити собі таку ціль, і все. А чо це в нас так багато гине? Треба як в Данії. І з цим піти на вибори. Тільки от єдиний спосіб це зробити в наших умовах - обмежити швидкість до 20 км/г, і ввести смертну кару за перевищення. Іншого способу не існує. Бо це не вирішується указом чи законом. Данії йшли до цього результату сотні років. Як і до низького рівня корупції. Ставлячи боротьбу з корупцією чи смертністю на перше місце - ми боремось з наслідком, що неприродньо, і ніколи не дає бажаного результату.

    Допоки суспільство буде бідним і забитим, буде корупція. Будуть рубати ліси, виписувати мільйонами липові довідки, а корупціонери будуть на цьому наживатись, причому разом з тим хто має їх контролювати. Лише коли суспільсто дозріє до певного рівня, заснованого на матеріальному добробуті, корупція знизиться сама собою. Воно буде лише так і ніяк інакше, і кожен, хто обіцяє викорінити корупцію - або ідіот або брехун.


No comments: