google analytics

Sunday, October 13, 2019

"Скільки треба майданів, щоб ми обирали нормальних президентів?"


 Розумний наче чувак, і тоже туда же, як хвороба якась
Навіть в самій назві цього ролика аж дві критичні змістові помилки, цей раз скажу про першу.


Як любитель аналогій мікросвіту, я наведу доречну в цьому випадку. У вас є дім. В домі потихеньку іржавіє дах. Ви сидите біля каміна, п'єте кохве, жерете малину і ведете світські бесіди. В ринву тим часом падає листя. Ви сидите біля каміна, п'єте кохве, жерете малину і ведете світські бесіди.
Вода замість йти вниз, стоїть в ринві, і тече на фасад. Дах іржавіє. Ви сидите біля каміна, п'єте кохве, жерете малину і ведете світські бесіди. Минає п'ять років. Ви спите вдома після того як посиділи біля каміну, і чуєте, що почалась злива. Згодом починає крапати вам на голову, потім ви чуєте як ламається бляха, і падає на горище, а вода починає заливати хату.
Що ви робите? Ви дзвоните в аварійні служби, сусідам, і починаєте героїчно і самовіддано рятувати своє житло. Не забуваючи підключити знайомих репортерів, щоб ваш героїзм добре висвітлили.
Так от. Те, що було в кінці - це Майдан. А те, що ви мали робити замість каміну з кохве і малиною щодня - слідкувати за іржею і ринвами - це і є відповідь на питання Дроздова. А не "скільки ще разів повинен впасти дах, щоб будинок став міцним?"

No comments: