google analytics

Wednesday, December 11, 2013

Слово від Айті

Без претензій на звернення від всіх айтішників, але якась сумована думка великої кількості людей нашої професії:
 
    Ми - айтішники - захоплені своєю роботою люди, які скептично ставляться до політики та закликів політичних діячів. Але сьогодні ми не можемо лишатись осторонь тих подій, що кояться в нашій країні. Сьогодні ми висловлюємо свій протест. Цей протест не проти персони президента, не проти його оточення, і навіть не проти небажання президента підписувати угоду про асоціацію з ЄС.
    Ми протестуємо проти свавілля влади по відношенню до власного народу. Проти використання кийків замість перемовин. Проти різких і непрозорих розворотів курсу країни без жодних пояснень, як це було з угодою про асоціацію. Проти застосування каральних загонів для жорстокого придушення мирних протестів. Проти того, щоб Президент йшов на полювання замість попросити вибачення в наляканих і побитих студентів, та негайно покарати винних. Проти того, що правоохоронні органи та суди працюють швидко і ефективно лише коли потрібно захищати владу або себе самих від свого народу.
       Ми - за моральність, прозорість, і ефективність влади. За повагу з боку влади до кожного з нас. Ми розуміємо - цій системі потрібен масштабний рефакторинг - зміни на краще. І ми готові долучитись до цього процесу. Тому сьогодні ми не сидимо, склавши руки. Ми беремо активну участь у мирних протестах по всій країні, допомагаємо іншим протестувальникам медикаментами, харчами, грошима. Ми не будемо сидіти і терпіти зневагу до себе, нам не байдужа доля нашої країни. Стоячи на Майданах, ми відстоюємо власну гідність. Ми віримо - ці протести об’єднають нас, зроблять нас сильнішими, і загартують наш Дух.

Слава Україні!

No comments: