google analytics

Sunday, January 8, 2023

Нічого не відкладайте на наступний рік...

Тепер я не знаю коли зможу це повторити, і чи взагалі колись зможу. В будь-якому разі, це буду вже не той самий я. Не зважаючи на карколомні пригоди на початку, відпустка була неймовірна, і тепер настав час її забложити. Хорватія, як кохання з першого погляду - одразу, в саме серце, і на все життя...

Отут, нагорі містечка Новіград (не плутати з Новоградом!) була наша хатинка. Чи не найгарніше місце на світі?  

Дорожна інфра місцевих автобанів просто неймовірна. Боюсь, ми не наблизимось до цього рівня і за 50 років. Це звичайний пункт відпочинку. Туалети, зони відпочинку, тінь, величезний чистесенький простір довкола. Часто ще якась кафешка, або навіть Макді. Абсолютний кайф.

Заїзд у тунель Sveti Rok згори. Якщо звернути на одну з численних грунтовок, то за деякий час виберешся на гору і зможеш оглянути автобан згори. Враження незабутні. На хвилиночку, цей тунель має біля 6км довжини, всередині 4 смуги (насправді там навіть різні тунелі для реверсного руху) з ідеальною розміткою, освітленням, інформаційними табло, та величезними вентиляторами.

Дорога нагору для огляду тунеля.



Звичайна хорватська грунтовка. Як би я хотів такі дороги в нас, де практично неможливо відхилитись від траси навіть на повнопривідній машині...



Вірний орендний кінь поки поранена Куга зализує рани в Загребі.


Аеропорт, пункти оренди.

Це острів Nin. Хорватія - країна тисячі островів, і це - один з них. Море тут по пояс, і часто можна бачити розчаровних туристів, що вже змучились йти по коліно в воді з метою поплавати :)


Серпантин


Житло

Я звик до того що фото часто не відображають реальності, але в нашому випадку фото не відображало всієї офігенності. Більш крутого і досконалого житла я в житті не жив :) Да, якбихтопитав - це не готель, а просто наша хатка.

Якшошо, газон все ж таки штучний :(

Ну не "Піздєц!"?

Ну не "Піздєц!"?

Ну не "Піздєц!"?

В цьому величезному як на віллу басейні є навіть якісний підігрів. Ночі були ппц холодні, але басейн був ідеальний.

Ну не "Піздєц!"?

Не лише підігрів, але й підсвітка.

І навіть класика - пул клінери! Та ще в кількості 2х шт :)

Традиційна вечеря.

Ну не "Піздєц!"?
І вид на море. З басейну! Зробіть над собою зусилля, і знайдіть на фото море :)

Ну не "Піздєц!"?

 Пусейдон

    Він фантастичний! Одне з найкращих моїх знайомств за всі останні роки. Це корисно, красиво, і взагалі неймовірно круто. Він настільки великий, що на ньому можна легко розміститись удвох, і він легко витримує 150 кг ваги. Він настільки твердий, що неможливо повірити, що всередині його - повітря, а пакується він в невеличку сумку, яку можна брати в машину, і навіть в літак. Він настільки фантастичний, що в останню поїздку в Туреччину я тиждень відбивався від охоронця, що бажав купити Пусейдона :)
    Одна з головних причин поїздки було спробувати його в ідеальних для нього умовах. Узбережжя Хорватії неймовірно цікаве, нелінійне, й багате на красиві види, тому я очікував, що для Пусейдона це буде справжній рай. І я не помилився! На додачу, не було спеки, і вода була ідеальна, хоча вода тут часто холодна навіть влітку.
Невідома лякаюча хрінь, схожа на робот-пилосос, що рухається по поверхні води, утворюючи над собою круговерть. Місцеві кажуть - jellyfish, не кусається.

Пейзажі тут просто неймовірні... :)


Це найбільш ідеальна для розсікання на Пусейдоні погода. Абсолютний штиль, немає яскравого сонця. Відплив від берега, ліг на корабель (а він, нагадую, завдовшки 3.20м), і відчуваєш суцільне щастя і спокій.
А ще, Пусейдон величезний, і на ньому можна легко розміститись удвох...
 

В таку погоду серфати пробувала навіть Іванка. Кілька разів вона смачно плюхнулась в воду, сміх стримати було неможливо :)







Ехх, якщо я продовжу постити фото з Хорватії, я напощу зайвого. Одним словом, неймовірне місце. Неймовірна країна. Дасть Бог, колись повернусь, розпакую Пусейдона, дам йому потрібний тиск, і вийду в Новіградське море...

No comments: