google analytics

Tuesday, September 18, 2012

Бальшой Мерж

Мержатись потрібно часто. Якомога частіше. А якщо не мержатись з ірландцями 2.5 місяці, то мерж перетвориться на пекло.
Щоб уявити собі як виглядає такий процес, уявіть одну купу гівна. Вона буде символізувати сорс-код продукту. Десь так воно в принципі у більшості випадків і є. 
В один прекрасний момент одному досліднику калу видається, що купа недостатньо рихла, а іншому - що в ній бракує родзинок. Звичайно, можна спочатку всю купу взрихлити, а потім понапихати в неї родзинки, та в нашому світі ціниться паралельна праця, і тому купу клонують. Одну дають рихлителям, іншу - любителям родзинок. Рихлителі починають купу рихлити, дорогою викидаючи інородні тіла, перемішуючи вміст для набуття продуктом рівномірної структури, і теде. Інша група тим часом активно сіє родзинки в старий екземпляр купи, нічого не знаючи про те, що купа насправді вже зовсім інша. Там де було зручне гніздечко для родзинки, тепер горбик, і навпаки. І тут би покращувачам куп звіритись, і вчасно змержити зусилля, і все було б добре...
Ан нєт ! Через два місяці перша група завершує рихлити гівно, інша - садити родзинки, і їм кажуть - а тепер, шановні дослідники калу, нам потрібно отримати рихлу купу з родзинками. Неважко здогадатись, що об"єднання перетвориться на пекло, і скоріш за все кожну родзинку доведеться пересадити вручну, в результаті чого сенс паралельної роботи буде повністю втрачено.
Другий день я займаюсь пересаджуванням родзинок, і ентузіазму в мене все менше і менше...

No comments: