google analytics

Tuesday, March 6, 2012

Ірландія, Маллахайд

У перервах між відвідинами об"єктів алкотуризму ми вирішили відвідати замок Маллахайд, що знаходиться у одноіменному містечку за 20 км від Дубліна. З токи зору логістики місто для нас дуже привабливе, особливо в умовах обмеженого часу. По-перше, там є море, яке ми шукали з перших днів, але до вихідних так і не побачили. По-друге, там є старовинний замок з 800-річною історією і 5-ма різними привидами, а по-третє - це давало можливість зацінити ірландські поїзди і вокзали.
Отже, вмовивши Тараса на ранній підйом (біля 9 ранку :)), ми вирушили на станцію Коноллі - один з вокзалів Дубліна, що знаходиться у центральній частині міста. Звідти неймовірно чистою і комфортною електричкою доїхали до неймовірно чистої і комфортної станції Маллахайд. Важко звикнути, що всі оголошення в потязі добре чути, електронне табло показує всю необхідну інформацію, а сходи зроблені таким чином, що для заходу у вагон не треба мати розряд зі стрибків у висоту, як в наших потягах. Запихаємо наші квиточки у автомат біля турнікету, і він випускає нас у місто. Ось воно:


Класний будинок, схожий на середньовічний замок.


Маллахайд справляє враження крутого місця для небідних людей. Все дуже мило, гарно, і чисто. Там ми знайшли чудовий паб, де випили Гінес по 3.50 замість звичних 5, і досить дешево поїли, дивлячись на ірландське море.
Але спочатку - замок. Нажаль, сам замок був зачинений на ремонт, але його можна обдивитись ззовні. Крім того, до замку прилягає величезна і дуже гарна територія, де прогулятись - саме задоволення.
За що можна вклонитись ірландцям (як і англійцям), так це за турботу про дозвілля дітей... Не буду повторювати, що все тут в ідеальному стані.


І це теж для дітей ?
Головний вхід у замок Маллахайд.
Перекладаю - "хто кине сміття на землю, тому голова сільради поставить фінгал" :)
Ну і ще раз вклоняємось ірландцям за їхні газони, які виглядають рівнішими за килими :)
Оскільки замок був зачинений, ми вирішили прогулятись довкола...


Як би ви думали, що це ? Ми не одразу зрозуміли, що це інструкція по користуванню... "брєвном".

Це ще одна інструкція.

І нарешті апогей - інструкція по користуванню турніком з детальним описом процесу підтягування. Я стою вище рівня "advanced" :)

Просто сосна. Інструкції по користуванню нема.
 І нарешті, море ! Ірландське море тут розкішне, з гарною набережною.





Традиційно помочивши ноги у новому морі, ми повдихали його чудове повітря, і вирушили назад - у Дубліні на нас чекав завод Джемісон...

No comments: