google analytics

Saturday, August 4, 2007

Silicon Valley

П"ятниця - поїздка в силіконову долину. Як я зрозумів, її серце знаходиться в Сан Хосе - півгодини їзди від Сан Бруно де живемо ми.
Від гучних імен просто розбігаються очі. Cisco, Transcend, Nokia, McAfee, Synopsys, Sun, Webex, Juniper - не встигаєш крутити головою, такої щільності офісів всесвітньо відомих компаній думаю немає ніде в світі. Всі як один офіси по нашим міркам просто гігантські, виглядають дуже гарно і футуристично. Великі компанії займають цілі квартали, а то і більше. В"їжжаємо на територію Cisco. Територія просто гігантська - в компанії працюють біля 55 тис людей, вони займають цілі квартали, це десятки і десятки огромних будинків. На фото корпус №21. Я не знаю чому ми попрямували одразу туди, але підозрюю тому що там ідальня :-)















Оскільки ми тепер працюємо на неї, маємо можливість пройти всередину. Система допусків на поверхи, в ліфти і приміщення така ж як скрізь - бейджи. Нам двом як гостям після довгої процедури реєстрації (ніяк не даються їм наші імена) видали дві наклейки (на фото). Куди клеїти не сказали. На ранок наступного дня на наклейках проступив напис "Expired".















Всередині ми не дуже роздивлялися - не було часу, та й незручно якось. Пішли поїсти. Ніколи в житті не думав що потраплю в офіс Циско, ну а що буду там банально жерти не наснилося б мені навіть у страшному сні. Ось так виглядає їх ідальня. Безкоштовно не годують, більше того - приймають тільки готівку. Прикольно було бачити як наші шефи стріляють по баксу один в одного бо не вистачає на вершки до кави Євгену Михайловичу. That was really funny... В Штатах розрахунок готівкою ще більша рідкість ніж в нас розрахунок карткою. Хоча айті-компанії можна пробачити - не доросли ще люди морально до такого прогресу. Страви дуже різноманітні. Насправді це просто огромних розмірів кафе з багатьма кухнями - тут тобі і остогидлі моєму шлунку сендвічі з повидлом і китайська їжа і чорт знає ще яка, але з голоду тут точно не помреш. Ось фото їдальні:
















Встигли-таки зробити фото частини офісу, схоже що в них як і стрізь, кубрична система - кожен має свій кубрик.















Фонтан перед входом в корпус №21 Циско.















Фотографія зроблена з машини, але якщо підписати то стане зрозуміло, що це центральний офіс Yahoo !















Після Циско ми попрямували в Гугль, який не тільки www.google.com, але й вважається найкомфортнішою айті-компанією світу. Про життя тамтешніх працівників ходять легенди, кажуть що там програмістів тільки що в дупу не цілують. Оскільки подруга одного з колег там працює, він взяв нас показати гугль зсередини. Кампус Гугля також величезний, на дворі біля центрального офісу стоїть купа фрішних велосипедів (для львів"ян - велосипед це ровер:-)) , є ще якісь самокати на моторчиках, типу скутерів.
Проходимо на територію, робимо пару фото... Доречі, на фото зліва направо: Юра з Логіки, Джон Форсайт з айронпорта - бойфренд гьолфренда що працює на Гуглі, Джон Домані - наш начальник на айронпорті.















Юра затримався зробити пару фото, ми пішли вперед. Оглядаюся, біля Юри якийсь пацан на ровері стоїть і щось йому по-своєму талдичить. Ну, думаю - оце компанія - дійсно friendly - не встигли зайти, зараз нам цей програміст весь кампус покаже і по кашкету поодарує. Не подарував. Ми ніяк не могли зрозуміти що він від нас хоче поки не побачили ледь помітну нашивку "Security". Короче замість кашкетів і екукурсій він нас звідтамти просто погнав, чим зіпсував враження від Гугля. Довелося сфотографуватися біля найбільшого знаку компанії.














"Ми пісалі, ми пісалі,
наши пальчікі усталі,
а тєпєрь ми атдахньом,
і апять пісать начньом..."

No comments: