google analytics

Saturday, February 11, 2023

Помірний Хаос - це добре


     Це просто якесь божевілля. Хуйлостан з бульбостаном - прекрасні приклади того, як просте і дуже ефективне на перший погляд рішення - диктатура - спочатку призводить до впорядкування і розвитку, а на довшій дистанції - за невеличким відсотком виключень - до деградації, зубожіння, і концтабору.

    Тоді як весь оцей хаос демократії і свободи, весь піздєц вільного ринку і конкуренції, вся інша турбулентність, що притаманна демократичним суспільствам - на довших дистанціях виявляється стійкою і здатною до самовдосконалення. В результаті історичного процесу весь це хаос якимсь дивом кристалізується в міцну політично і економічно структуру, а ідеально впорядкований авторитаризм виявляється нежиттєздатним, деградує, і зрештою скочується в економічну і політичну стагнацію, а нерідко і в повний треш.
    Здається, в цьому є якийсь непорушний закладений Творцем закон. І звучить він так - "Помірний хаос - це добре". Лише в процесі хаотичного перемішування генів, хаотичного ринку, чи хаотичного політичного процесу - утворюється щось дійсно здорове і життєздатне - будь то живий організм на мікрорівні, чи суспільно-економічні структури на макрорівні. Шлях складний, процес повний неприємностей, але результат - того вартий.
    А для бажаючих порушити цей Закон, і швидко "навести порядок" крєпкою рукою і диктаторськими методами - є неминуче історичне покарання у вигляді здеградованого економічно, політично, і зрештою, морально, суспільства.

No comments: