google analytics

Monday, March 15, 2021

Влада Народу

Як мав би працювати демократичний лад? 
 
Важливі питання життя спільноти вирішуються колегіально групою відповідальних свідомих людей, які зацікавлені в розвитку спільноти. Подобається зміна, що подається на розгляд - голосую За, не подобається - голосую Проти. Голоси рахуємо, і якщо є більшість - рішення прийнято, а якщо ні, то ні. Люди обираються періодичними виборами, що за роки рафінують еліту. Прекрасне очевидне рішення.
 
Як воно працює насправді?
    Першим ділом голосувальники збиваються в партії, які на більшу частину складаються з бізнесменів, що купили місця за фінансування партії, людей-вітрин залежно від коньюнктури (артисти, спортсмени, солдати, в'язні совісті etc), людей на зарплаті, і просто сраколизів, яким зазвичай навіть байдуже зелена та срака чи бордова.
 
     В результаті виборів формується більшість. Якщо чіткої постійної більшості немає, рішення приймаються в результаті хрінзна яких домовленостей між хрінзна ким. Наприклад, голові партії сера Джона потрібно забудувати Підзамче, а голові партії сера Арчібальда - ЛАЗ, і вони зливаються в "демократичному" екстазі, приймаючи обидва рішення на "радість" громаді.
Якщо є постійна більшість, в них вмикається "турборежим", а всі решта звуть себе "опозицією", і займають позицію "Баба Яга проти", саботуючи і бакланячи тупо все, що пропонує стала більшість, будь воно хоч тричі добрим і корисним. Всі пропозиції з боку опозиції монобільшістю ігноряться, якими б добрими вони не були.
 
    А що з рафінуванням еліт шляхом постійних перевиборів? А все просто. Все вирішується офіційною передвиборчою кампанією, яка є чистої води рекламною кампанією, з давно відпрацьованими і перевіреними технологіями впарювання людям всього чого забажаєш. Поміняли людей-вітрин в списках залежно від ситуації, замінили сраколизів, в яких вже стерлись язики, придумали якесь нове гасло, вклали трохи грошей, і все.
 
    В результаті нівелюється сама ідея демократії, і колегіальний орган перетворюється на фейк. Все це не те щоб зовсім не працює, але працює зовсім не так, як мало б. І скільки не вигадують в світі нових механізмів і запобіжників, відчуття, що це неможливо правильно налаштувати - наростає.

No comments: