google analytics

Sunday, March 10, 2019

Черкаси



А в мене є теорія щодо цього! Знаю-знаю, в мене на все є теорія Але. В людей даремно забрали поділи на касти. Одна з каст - воїни. Це необов'язково шляхетні лицарі в обладунках, це в загальному люди, які не мислять себе без якогось мордобою чи стрілянини. З яких причин я не знаю, можливо їхні діди і прадіди поколіннями були лицарями. Але відсоток їх у суспільстві є завжди, і держава має знати про це, і давати цьому раду. Поки війни відбуваються, такі люди намагаються взяти в них участь. Судити їх з позиції наприклад моєї - представника іншої касти - неможливо, в них абсолютно інші цінності, уявлення про життя, і страхи. Вони не бояться ні постраждати ні померти, а їхнє ставлення до гречкосіїв, думаю, не сильно відрізняється від ставлення гречкосія до мишей у полі.

І тут бац - немає війни і немає крові. Що робити? Деякі їдуть на війни в інші держави. Їхати завжди знайдеться куди. Саме цим, на мою думку, пояснюється дуже популярний військовий "туризм", а не грішми чи співчуттям іншому народу. Деякі організовуються і б'ють один одному пики, наприклад як футбольні ультрас. Щоб не розтрощили стадіон і все довкола, до забави долучається умовний "беркут", всі б'ють всіх, і всім по-своєму добре, бо в "беркуті" % представників касти воїнів також, підозрюю, високий Вам незрозуміло який кайф бити один одному рожі? Ну нічого, мені також. Ви просто з іншої касти. Доречі, ви не помічали скільки ультрас серед нацдружин і інших подібних структур? Будете сильно вражені! Відкрию секрет, навіть гасло "Адін за всєх і всє за одного" з Черкас - це "речьовка" футбольних фанатів. Як і легендарне "А ну-ка давай-ка уйобывай отсюда", яке звучало 30.11.2013 на адресу Порошенка на Банковій.

І от будь-які нестабільності, війни, революції, для нас-гречкосіїв - трагедія і турбулентність, а для касти воїнів - киснева маска помираючому. Тому що це шанс нарешті повоювати. Не вірите, що комусь це може приносити радість? Я також не вірив, поки не зрозумів, що в цих людей може бути геть інше в голові. Якось один з очільників революції на камерній зустрічі розповідав, як зрадів путчу 1991 року (через можливість повоювати), і як плакав коли путч завершився без замєсу тут. От саме такі люди зробили революцію 2013-14 і стали першими добровольцями пізніше. Давайте припинимо нарешті робити вигляд, що Майдан зробили срані інтелігенти з піаніно і чистими ручками під вірші Кобзаря. Нічого б не було. Потанцювали б і розійшлись.

І на цьому відео - теж вони. Вони не хороші і не погані, вони просто каста воїнів, і що вийде з їх войнушок залежить від того, куди їх деструктивну енергію спрямують. А спрямовувати і юзати їх втемну є кому завжди, бо це мабуть нескладно - тільки покажи ворога. Гірше інше - коли ворог закінчується, вони починають мочити своїх, бо їм стає нудно. Не розуміти цього, використовуючи їх - треба бути бараном.


Висновок. Не шукайте в цьому руки мацкви, оголтєлого націоналізму, чи патріотизму. Можливо їм просто нудно :)

3 comments:

Андрій Корнілов said...

так а сказати ти шо хотів? Ж-)

Андрій Корнілов said...

часи каст в основному минули. то сі зве цивілізація. і то не добре і не погано. то рух до варіанту коли чувакам з касти воїнів стає не можна бити морди бо так хочеться. а як дуже хочеться то фронт покищо все ще існує

Eugene said...

Я хотів сказати про свій погляд на природу явища. Всі шукають якусь руку мацкви, якісь суперпатріотичні мотиви, а на мою думку все простіше - просто є % людей, яким це потрібно.
Часи минули, касти лишились, фронт існує номінально, там не стріляють, принаймні в такій кількості щоб задовільнити потреби представників касти.