google analytics

Thursday, May 7, 2015

Санта-клаус для дорослих

Більшість людей довкола поводяться дуже наівно, незважаючи на розумні голови. Вони свято вірять в деякі речі, яких не буває в природі. Це такий собі Санта для дорослих, який сідає в різдвяну ніч на край ліжечка, що принести подарунки. Я спостерігаю за цим вже тривалий час, і іноді хочеться просто вибити з голів людей ці шкідливі ідеї і переконання. Як може розумна людина вірити, що...
  • Що якщо скинути Януковича - життя стане прекрасним, а на його місце прийдуть кришталево чесні люди з чистими немов в немовлятка, душами.
  • Що на Майданах воюють люди з німбами над головою, які апріорі не можуть мати жодних інших мотивів окрім святої боротьби за справедливість у всьому світі.
  • Що можна побудувати стале, зріле, свідоме суспільство революціями, автоматами, і війнами.
  • Що на війні з нашого боку самі лише герої, а з "тамтого" - самі лише негідники.
  • Що як тільки ми вивісимо прапор над Донбасом - в нас буде повне і суцільне щастя. 
  • Що не буває поствоєнного синдрому в тих, хто воював ("бо це ж наші хлопці!"), і не існує адської кількості зброї, і людей, що готові її застосувати, і вже застосовують.
  • Що буває так, що в одній країні все зашибісь, а в іншій - все погано.
  • etc. etc. etc.
Цей список просто нескінченний. Люди в це вірять. Більшість людей вірить, хоча такі речі спростовуються елементарною логікою. Я не люблю конспірологічні теорії, але якщо позбавлення людини здатності думати - це чийсь хитрий план, він підходить до релізу. Нажаль. І наслідки цього не примушуватимуть на себе чекати.

4 comments:

Unknown said...

https://www.youtube.com/watch?v=kOeAXKUK6aM

Роман Макарчук said...

не думаю, що причина в наївності чи тупості оточуючих - поспілкуйся з батьками, старшими людьми і ти зрозумієш, що це тільки постфактум всі мудрі і розсудливі, а в реальності - все сильно залежить від інформації, якою та чи інша людина володіє. зважаючи на "засраність" ефіру з усіх сторін, зараз сам факт ствердження, що чиєсь джерело чистіше чи актуальніше (особливо якщо це джерело безперестанку "глаголить істину" 24\7, заперечуючи здоровому глузду про те, що людині треба час на переварювання інформації чи банально час на роботу чи там сім'ю) - теж досить наївний крок ))

Роман Макарчук said...

а ще ж є така особливість людського мозку - шукати і сприймати таку інфу, яка співпадає або підтверджує наявні переконання\вірування людини. до того ж купа народу взагалі не особливо заморочуються "пережовуванням" і схильні викидати якісь напівфабрикати думок в загальний доступ - це мінуси соцмережної гласності.. мені імпонує підхід - "не можеш\не хочеш вплинути - не заморочуйся і не псуй собі нерви" - засоби фільтрації контенту чи знайомих в тебе під руками )) треба тільки вважати, щоб не докотитися до повної самоізоляції і не перетворитися на дєдульку, який на площі до перехожих чіпляється і щось там своє пропагує )))

Eugene said...

Все це так, але мене просто лякає кількість людей, що вірить у повну херню, абсурдність якої лежить на поверхні. І ще більш сумно, що це не дідульки, що пережили свій розум, а молоді розумні люди.