google analytics

Thursday, September 11, 2014

Маєтки аристократії

Англія - країна з давніми традиціями. Не знаю наскільки це регулюється законом, але багато старих маєтків знаті відкрито для відвідування людьми за гроші. Ти можеш зайти навіть в будинок, подивитись на побут і галереї сімейних портретів, відвідати сад і прилеглі землі. Вхід для дорослого - по пам"яті в районі 10 фунтів, плюс часто є система абонементів. По пам"яті - 30 фунтів на півроку. Часто в маєтках далі живуть нащадки аристократії, і тоді їхні приватні володіння позначені шнурочком і написом "Private". Здається, це слово маленькі англійці вчаться розуміти другим - після "Mama".


В минулому циклі про Англію був Castle Howard, а тепер - нове.






Штука для витирання бруду з ніг. Аналогічна, але менш понтова, була в бабці під хатою.


Нескінченні поля ідеально рівної трави. Тут можна бавитись хоч цілий день.




Вероніка і Ярослава. Не вистачає ще однієї - Евелін. А то гаплик би мені :)


Сади. Неймовірно затишні і гарні. В якийсь момент я просто ліг на ідеальну траву, і мені нікуди більше не хотілось йти. От зараз пробіжить кролик з годинником, і я потраплю у світ пригод, впавши в його нору. Євген в країні чудес.





Думаю це замасковані шахтно-пускові установки балістичних ракет. В Англії - потужна армія :)

Ще разюча відмінність Англії від України в тім, що в них старі люди живуть, а не доживають. На машинах їздять такі старі люди, які ледве ходять. Ресторани і готелі також повні бабусь і дідусів.

Дуже прикро, що Західна Україна, якій поляки, угорці, і австрійці лишили сотні подібних замків і маєтків, знищує їх. Віддати б їх новим аристократам, зобов"язавши пускати всіх охочих за розумну платню. Інакше ще якихось 20 років - і всім їм кранти.

No comments: