google analytics

Saturday, December 29, 2012

Чисто новорічний пост :)

Це новорічний пост - про алкоголь. Стаття не претендує на  повноту, об"єктивність, чи науковий підхід, і є просто фрагментами з мого власного досвіду.

Отже, кожна п'янка в мене закінчуються тим самим. Щойно фізичний алкотоксикоз (якщо він є) послаблює свої жахливі обійми, він поступається місцем роздумам і спогадам. Спогадам про вчорашній день.
Як цікаво буває мандрувати між спаленими минулим party клітинками пам"яті у пошуках живих клітин, щоб таки отримати відповідь на важливе і вічне питання - "А що ж я робив вчора ???". 
Чомусь це завжди дуже хочеться знати, незважаючи на те, що вчора вже минуло, і нічого не повернути. І того, що варте було б спогадів, там скоріш за все нічого не було. Процес захопливий - це схоже на якусь гру, де вхопившись за ниточку, ти розмотуєш клубок епізодів, подій, обличь, знаходиш нові і нові деталі, і врешті, якщо пощастить, складаєш в мозку більш-менш цільну картину - "Вчора".

Хороше паті - це паті з подіями, які мій знайомий удмурт називав "маневрами". Сидіти в кімнаті і  з серйозними обличчями хляти горілку подобається лише алкоголікам, і є хорошим форматом лише для поминок. Паті має бути веселим ! Маневри можуть бути різні. Можна утнути якусь, пардон, нешкідливу хуйню -  пограти в футбол пивними банками, написати комусь на порошному моніторі слово з трьох букв, почіплятись до дівчат, яким не пощастило потрапити в непотрібне місце в непотрібний час, погорланити пісні, чи просто  покричати дурним голосом щось на кшалт
ми вікінги блять !!!
До шкіливої деструктивної хуйні відносяться дії, що шкодять оточуючим  або виконавцю. Набити харю старому другу за те, що він став тобі на ногу, розповісти начальнику який він гондурас, вхопити когось за попу - яскраві приклади шкідливої непотрібної хуйні, яка на маневрах солідних людей неприпустима, і є ознакою або ідіотизму або юності.

Добре, коли частиною формату є танці. Танці - прекрасний компонент будь-якого паті, бо мало того що витверезвлюють, а й самі по собі є нешкідливою і веселою хуйнею, яка забирає частину енергії, що в деяких людей могла б піти на якусь додаткову нешкідливу хуйню, а в деяких і на хуйню шкідливу. Так би мовити, відводить від людей часом зайвий надмірно позитивний, або негативний потенціал.

В стані алкогольного сп'яніння люди поводять себе по-різному. Я от стаю дуже веселим, схильним до нешкідливої хуйні, всіх люблю, а при певній концентрації  і гаммі напоїв стаю схильним до філософії і духовного менторингу ближнього. Причому просто любити всіх мені в такі моменти мало, в такі моменти хочеться свої почуття якось проявити. Наприклад, з об"єктом любові можна знову ж таки випити. Найкраще - це просто обійняти його за одне плече, і, тримаючи в другій руці стакан, розповісти об"єкту який він кльовий чувак чи чувіха, і чому саме ти так вважаєш. В такі моменти сказати хочеться багато. І тягнешся в такі моменти до людей, які дійсно тобі приємні, але в силу якихось суспільних звичаїв та морального дрес-коду ти не можеш їм цього сказати на тверезий мозок. Навіть коли тебе вже не носять ноги, ти не зізнаєшся в почуттях людині, яку ти не любиш.
В цьому процесі можливі варіанти. Якщо об'єкт, не дай Боже, тверезий, він вас може не зрозуміти, особливо якщо ви робите це з ним вперше. І втікти. В такому випадку головне - не відрізати йому шляхи відступу, або хапати за гудзик і інші частини тіла, намагаючись сказати все - на це може піти до холєри часу, і це підмочить вашу репутацію. Таку людину потрібно відпустити, вона буде вам вдячна. І знайти іншу, щоб накопичений потенціал любові до ближнього перетік в її вуха, які в цей момент стають головним органом.
Як результат - на ранок люди, яким ви зізнались у почуттях, будуть кидати на вас дивні погляди, а ви будете намагатись згадати - що ж такого я вчора зробив ?

У кожної п'янки, є початок і кінець (інакше це називається неприємним медичним словом "запой"), і Ви - клієнт численних оголошень
Обрив запою на дому. Швидко, Дешево, Якісно.

Найгіршим з усіх точок зору закінченням п"янки є широко відома практика колективного "полірування" пивом під кіоском, особливо темним пивом. Особливо дешевим темним пивом. Багато років назад я полюбляв поліруватись Оболонь Оксамитовим, так от - цього робити не можна. Як би вам не хотілось полірнутись - не робіть цього. 
Але ми про духовні аспекти закінчення гулянки. З неї потрібно виходити плавно, щоб не було відчуття, що ти зашвидко сплив, отримавши алко-кесонну хворобу, наслідком якої буде невдоволеність посиденьками, а то і взагалі життям (на щастя, тимчасовий симптом). Для того людство не просто так придумало "на коня", і "на каву" опісля коня. Оскільки на каву ввечері ходити не потрібно - не будеш спати, ми ходимо на морозиво. Там тим, хто почувається ще в силі, можна замовити не більше 50 грам чогось шляхетного і смачного, і через годинку-дві, після довгих філософських розмов, розійтись, обійнявшись на прощання.

Після хорошої п'янки з друзями правильні відчуття -  льохкоє нєдомоганіє (це не включає в себе блювання), легка втрата памяті без суттєвого змазування загальної картини, відчуття очищення і ребуту мозку. Це можна порівняти з відчуттям, яке приходить після перевстановлення вінди на геть засраному компі, чи після грунтовного прибирання робочого столу в офісі.

До нових зустрічей...

No comments: