google analytics

Monday, November 26, 2012

Скіполь - аеропорт намбер ван

Вперше в житті я потрапив у таку ситуацію. Літак з Дубліна вилетів на сорок хвилин пізніше, і відповідно, на 40 хвилин пізніше прилетів в Амстердам. Причому сів він, здається, десь на автобан за межами аеропорту, бо до стійла їхав хвилин двадцять на хорошій швидкості. Часом переїжджаючи мости, і наввипередки з машинами.
Літак авіакомпанії Аерлінгус - там все чудово, окрім того, що можна подохнути з голоду - не дають навіть води...


В Амстердамі конекшн в нас був дуже короткий, і ми побігли до гейту дуже скоро. Добігши, побачили, що на наше щастя гейт ще не закритий, і стали в чергу. Тітонька, глянувши на квитки, відправила всіх трьох до іншої тітоньки, яка сказала, що (УВАГА!) наш багаж перекинути не встигли, і тому згідно з їх правилами ми лишаємось в аеропорту Амстердама до наступного рейсу в Київ... Для того, щоб ми не вмерли з голоду, нам дали по ваучеру на 10 євро, картку на 5 хвилин телефонних розмов, поспівчували, і сказали "Давай, до свідаанья !". В рядах команди напруження зростало - всі хочуть спати, їсти, і додому до жінчиної спідниці. В аеропорт Скіполь не хоче ніхто.

І ми вирішили - раз вже ми тут, може б нам відкрили на день шенген, і ми погуляли Амстером. Результат був цілком очікуваний - "That's not possible, sir !", "давай, до свідаанья". Грустішка.
І ми пішли скинути багаж. За 6 євро в аеропорту амстердама на вас чекає абсолютно розкішна камера схову:

404 - контент камери схову не знайдено

Працює ця штука так. Кладеш речі, запихаєш картку в приймач, платиш 6 євро, і тому автомат видає чек. Коли камеру потрібно відкрити, чек з кодом підносиш до віконечка, і твоя комірка автоматично відкривається. Просто геніально.

В тому, що нас затримали тут на 9 годин, є свій плюс - це пригода, це драйв, це прогулянка по шикарному аеропорту Скіполь, хоч я тут вже і бував. Погуляйте зі мною.

В магазинах є все. В тому числі дуже дороге бухло:





Я купив чудовий віскі Greenore 8 years old за 16 євро.

Легенда говорить, що дуже-дуже давно двом туристам авіакомпанія КЛМ затримала рейс на 24 години. Вони не дали нещасним жодного шансу - лише по 10 євро на ліцо, і годину шарового вайфаю. Туристи тинялись аеропортом, стомились, та присіли, притулившись спинами. Довго сиділи так вони, та нічого не висиділи. Так і закам"яніли, чекаючи ні свій літак...

Ту реально є все - навіть продуктові супермаркети.
І все по максимуму автоматизовано.
Телефонний автомат. За нього теж можна платити карткою.
Двері, які не ведуть нікуди. Такі я бачив в Гості з майбутнього, там вони переміщали людину як телепорт. Зайти не наважився.

Реклама шампанського на вході в туалет :)

В аеропорті є бібліотека з паперовим і непаперовим контентом...
Є навіть дитячі майданчики.
Релакс-зони.

Нескінченні магазини.







... а також музей, зал медитації, казино, і ще багато-багато чого.




Є також інтернет-центри, з розетками, зручними робочими місцями, і навіть диванами.

А от інету шарового мало - його дають лише на 1 годину, та при наявності вільного часу, бажання, та відсутності бабла (6євро за годину Інету), це легко ламається.
Що тільки не зробиш від наявності вільного часу :)

За майже 9 годин в Скіполі я майже не стомився - все було нове і цікаве, ніби ти потрапив у чарівне місто з купою цікавих речей довкола. В моєму особистому рейтингу аеропортів Скіполь тепер на першому місці.

No comments: