google analytics

Monday, April 14, 2014

Притча

Один програміст довго-предовго фігачив код на благо дяді Сема, і "доробився" нарешті до власної квартири. Квартира була, як водиться, в стані "після пожежі", і тому програміст вирішив зробити там ремонт. Найняв він 2-х робочих - електрика і сантехніка.

В понеділок прийшов програміст, і сказав. "До п"ятниці потрібно зробити проводку і труби в ванній. Як все зробите, я подивлюсь, і як все ок - я лишу вам гроші за батареєю, бо сам їду на 2 тижні в відрядження." І пішов працювати. І так запрацювався, що прийшов приймати роботу аж у суботу, коли робочих не було.

Перший робочий - електрик - вмів писати, і тому лишив записку:

"Зроблена проводка. Вийшло на 30м дроту більше, бо неправильно естімейтнув. Також, замість пластикового рукава покладено залізний, бо так кажуть норми. В стіні між кімнатою і ванною довелось пробурити новий отвір, оскільки існуючий був в незручному місці і завузький. Також, порефакторив гаки під люстри, бо існуючі розхитались.".

Сантехнік писати вмів зовсім трошки, і тому написав так:
"всо сделаль, нащяльніке, давай тугрики".

Походив програміст, подивився. Ніц не зрозумів. Лазив-лазив рачки по хаті, ламав голову, та так і не зміг зрозуміти яким чином вода зі стояка потрапляє в умивальник, навіщо була замінена абсолютно здорова труба, чому в підлозі є трап, про який наче не було домовленості, та чому пробита нова дирка в стіні замість використати існуючу.

І подумав програміст. Лишу-но я електрику 300 баксів, бо я зрозумів його роботу. А сантехнік най почекає поки я не повернусь з дубліна через 2 тижні. А то неясно що він зробив і навіщо. І поїхав програміст в Дублін - на родіну вікінгів.

В понеділок прийшли робочі, і знайшли два конверти. На одному було написано "Для електрика", а на другому "Для сантехніка".
Потираючи руки, хлопці відкрили конверти. Електрик знайшов обіцяні 300 баксів, а сантехнік- записку:

"Please describe your changes - what you've done and how. Without this I cannot review and give you a Ship It".

No comments: