google analytics

Wednesday, April 24, 2013

Джерело

Останнім часом буваю на Погулянці, і одного разу помітив там цікавий об'єкт:


Що це ? Стирчить просто зі стіни.
Німфа.
Колись тут були двері.
Всередині - за давньою українською традицію - пічальний срач:


Що особливо прикро, зважаючи на історію цього місця - це так зване "Венглінське джерело", з якого, на думку багатьох дослідників, 500 років тому перший львівський дерев"яний водогін подавав воду в фонтани площі Ринок ! Потім для нього побудували будиночок, а потім... потім все занепало...

    Оскільки наближався тімбілдінг, ми не схотіли знову попсово проводити його у беспробудному пияцтві і статевих ізлішествах, а перед тим зробити щось корисне - почистити занедбане джерело. Адже неймовірно прикро, що такий спадок гине від рук варварів-співвітчизників.

     Вікінги ідею одноголосно підтримали, вікінг Ярко забезпечив статтю на Вікіпедії і табличку:



     Нам довго заважала погода, але сьогодні сталась наша перша вилазка - ми вичистили сміття, накидане поколіннями "любителів старовини", прибрали сміття біля входу, оцінили об"єм робіт, а також повісили на вході інформаційну табличку з QR-кодом, що веде на сторінку Венглінського Джерела на Вікіпедії.  Щоби тим, хто там бухає і ширяється, було цікавіше, було що розповісти дітям:
...Раніше все було не так як зараз. От твій папка в молоді роки ширявся в гроті з німфою, а не так як ти - на іржавих трубах теплотрас...
      Ми дещо зробили. Але роботи там ще - повно ! Наразі план такий - перш за все потрібно оглянути склепіння на предмет безпеки, і якщо є небезпека обвалу - зміцнити. Далі - вичистити все потрощене каміння і глину. Потім - відновити басейн, знайти місце витоку води, і спрямувати воду в басейн.
     Для цього потрібні руки і консультація спеціаліста-архітектора (для експертизи безпеки споруди), а також консультація історика-археолога, який спрямував би наші зусилля в правильне русло.
     Я б дуже хотів довести цю справу до логічного завершення, тому сподіваюсь, ми були там не востаннє ! Це дуже цікаво і приємно, ці відчуття мало з чим можна порівняти. Ми Це Зробили ! Це, мабуть, найкращий тімбілдінг у моєму житті, хоч після нього і не розгинається спина...

А тепер - декілька фото з місця подій:
Прибраний вхід
Центральний вхід з табличкою
Розчищена нами ділянка басейну. Найнебезпечніше в цій роботі - шприци, один з яких був з відкритою голкою. Потрібно бути обережним.
А це ще потрібно розчищати.
Прибраний куточок - раніше був загажений.
Прибрана частинка басейну, ближче до входу.

Бригада вікінгів-волонтерів.
Дякую, Леся, ти приготувала нам чудову вечерю !
Саша пишається тим, що загасив ватру :-) :-) :-)

5 comments:

Desperado said...

клас! Молодці!

Eugene Koval said...
This comment has been removed by the author.
Eugene Koval said...

Дякую !

Unknown said...

Молодці!

Eugene Koval said...

2 Аргонавт Манівці:

Привіт, приємно, що ви помітили. Я так зрозумів з Вашого ніку, ваш клуб базується в Палаці дит. творчості.