google analytics

Monday, February 19, 2024

Глобальненько

 Які цікаві часи.

    Світовий Батя - США - після 80 років гегемонії - здає позиції. І не хоче і не може. Потрібно чесно сказати - виходить в них останні десятиріччя вкрай погано. А тепер - Україна, Ізраіль, хусити, власний техас, і все посипалось. Не працює. Можна довго шукати тут руку кремля в оркеструванні цього всього, але я в це не вірю, але якщо це і так, тоді ще гірше, бо тоді вони просто геніальні стратеги. А всі "експерти", які розповідали як Баті варто поворухнути пальцем (відключити свіфт), і все сі вспокоїться - треба засунути язик в жоппу, і в такій позі покаятись, і визнати власний ідіотизм. Історична довідка - таких експертів - 99%.

    Що робить Європа? А європа виступає в групки підлітків, яких все життя захищав і прикривав батя. А тепер батя не зміг. Підлітки збились в купу, і намагаються зорганізуватись, щоб дати відсіч йобнутому і здоровому як бик сусіду-алкашу. Поки був сильний батя - вони сміялись, кивали на нього, і тому мляво звертали увагу на ниття одного з дітей про те що сусід хоче їх всіх відпи%дити. 

    А тепер до найрозумніших починає доходити, і тут є варіанти. Перший - домовитись з сусідом. Нехай собі живе за парєбріком, будемо сподіватись що він геть не злетить з катушек, і не почне валити всіх підряд. Другий - згуртуватись і спробувати заспокоїти сусіда разом, але це - багато роботи. Третій - намагатись повернути Батю. Одним словом, є варіанти, але поки що вибір явно не зроблений...

    З усіма силовими і напівсиловими варіантами - серйозні проблеми. Всю історію цивілізації успішно падали під натиском варварів. Варварам по%уй всі ці мармурові колони і статуї, але зато вони готові масово вмирати, і вміють робити зброю. Цивілізація живе за іншими принципами - в них висока цінність життя, права людини, і всяке таке. Там навіть для того щоб переконати паству в необхідності не воювати, а хоча б просто озброїтись і помогти тим хто воює - проблеми. Люди не голосуватимуть за таке, і завжди знайдуть інше призначення цим грошам і зусиллям.

    Тому, мій прогноз - буде якийсь компроміс між колишнім Батьою, сусідом-варваром, підлітками, що зненацька подорослішали, і тим, кого озвірілий сусід пи%дячить прямо зараз, бо перший попався під руку. Кому в цій ситуації пощастило найменше - не важко зрозуміти.

No comments: