google analytics

Sunday, February 11, 2024

Незламний патерналізм

    Для колег - патерналізм - це не від слова Патерн. Це від слова Батя. Батя може все. Батя парішає. Батя зробить заєбісь. Батя не помиляється. Довірся Баті. Терпіть і труд і спрагу й голод, і кріпкого Батіного ху%ця в сраці, бо Батя мудрий і знає як треба. Інших розмов  дана концепція не передбачає від слова зовсім. А навіщо? Навіщо дітям знати що реально відбувається? А ну як це їх травмує? Не готові. Дітям тре шобе все просто. Навіщо дітям розуміти стратегію, цілі, і способи досягнення цих цілей? Замість того вийде Батя з друганами і скаже - кордони 91го, розвал оркостану, кава_в_криму. З того що відбувається - можна розповісти про 100% збиття ракет ребом, незламність, пса_патрона, геніальність полководців, і т.і. З того яким чином будуть кордони 91го - досить мільйона дронів, мільярда дерев, ну і таякбе все. Дітям досить!

    Ця система має хмару невиліковних недоліків, як то деградація суспільства, але вона непогано працює, коли батя - це реально Батя. Коли ж батя - алкаш і банкрот, діти спочатку починають щось підозрювати, потім найрозумніші вчаться читати і час від часу читають по буквах буквар діпстейт, і потихеньку прозрівають. З часом прзорівають навіть найтупіші діти, бо це стає просто питанням їх особистого виживання. Можна слухати і вірити баті вічно, але якщо на вечір в тебе в животі нічого окрім відчуття голоду - тут мозок вмикається автоматично. І золота статуя Баті в голові - спочатку темніє, потім з неї облітає фольга, а потім вона падає. Батя стає нічим. Всі його надування щок стають жалюгідними, на нього ніхто не звертає уваги, і система патерналізму починає стрімко розвалюватись.

    І тут в Баті є два вибори, але на цьому етапі Баті вже переважно обирають той, який їм ближче. А ближче їм ось що. Як зробити так, щоб все втримати? Збитись з патерналізму, стати єдиним цілим з родиною, і разом вигрібати, склавши зусилля, і будучи відвертими один з одним? Визнати помилки? Вибачитись за про%оби? Пояснити дітям, що в нас проблеми, і їх потрібно вирішувати разом, спробувати згуртуватись, поговорити з дітьми як з партнерами і стейкхолдерами? 

    Нє-а. Замість того, пропаганда в цей момент стає особливо лютою. Можуть почати говорити що лідер не спить, не сре, і в дитинстві не дро%ив, бо він - надлюдина. Не вірите - почитайте про північну Корею. Для посилення психотерапевтичного ефекту до пропаганди додають фізіотерапію, тобто дітей починають пиздити, а на прогулянці замість шнурочка вони тепер тримаються за колючий дріт, "щоб не погубитись".. Їм далі розповідають що все це для їх безпеки, що Батя мудрий, і що він їх пиздить бутомушо так треба. І взагалі, ось-ось, ще трохи, і все розрулиться. На цьому етапі до порожнього шлунку на вечір в дітей додаються неприємні відчуття по всій тушці від стусанів Баті. Їсти стає зовсім мало. Дехто не переживає цих сеансів патерналізму взагалі. Але Батю вже не зупинити. Якщо припинити пиздити діточок, зникне останній соціальний клей, який тримає все в %уйовій, але купі. Варіант збитись з патерналізму - вже не варіант. На цьому етапі батю можна винести лише вперед ногами завдяки дітям, яким вже нема чого втрачати, або зовнішнім силам...

No comments: