google analytics

Wednesday, July 12, 2023

Нові ЗСУ, аморальний дегенерат, і п-да...

    Дуже болючий і дуже показовий скандал. Не багато не мало - всередині пілотного проекту нових ЗСУ, і серед його отців-засновників. З купою бруду і "правди" з обох боків, і відповідними наслідками.

    Але. Мені це говорить про те в яких ілюзіях живе суспільство. Це була ідеальна бригада. Зразкова. Бригада прориву. Бригада майбутнього. І що тепер з усієї цієї Міфології, Цінностей, і іншого пафосу? Замість прориву в Крим з метою дати інтерв'ю на набережній Ялти - інсайти про дебільне командування і скотське ставлення до бійців? Пацани, ви серйозно? 

    Обман, самообман, і як наслідок - розчарування і фрустрація.  Я досі не можу зрозуміти - а, власне, для чого весь цей пиздьож? Все ж випливе. Карета перетвориться на гарбуз, смішні пірамідки - на серйозну перешкоду, а "один з найкращих офіцерів" в "аморального дегенерата". Нахєра розповідати пабліку фігню про чмонь, про відсутність у ворога ракет, про виснаження його впк, про те як ми зараз на ізіч зайдемо в Крим, і т.і.? Щоб що? Щоб потім виправдовуватись ще більшим ідіотизмом а-ля "ой бля, та вони ж тут все замінували, та ще й набудували укріплень, а ще в них ПТУРи!", ніби це не було відомо з самого початку? Щоб потім заради виправдання своїх дебільних ілюзій кидати людей на вірну смерть на мінні поля, і втрачати їх ні за що?

    Я от думаю, що тут причини дві. Перша - в нашого суспільства дуже коротка пам'ять. Їм можна сьогодні розповідати, що ракет на 10 пусків, а через 100 пусків - що ракет в них дофіга, і все буде ок, ніхто тобі не дорікне. І друга - "ах обмануть меня не трудно, я сам обманивацца рад..." - люди самі хочуть бути ошуканими, і жити в солодкому світі ілюзій, якими б ідіотичними і абсурдними вони не були. Тут їх інтереси зустрічаються з інтересами політиків і "експертів", яким потрібні перегляди і популярність, і починається інформаційний пиздець, який неминуче завершується шаленим розчаруванням і зрештою моральним дефолтом суспільства. А щойно суспільство оговтається, воно повторюватиме весь цей шлях ще і ще раз, наче з його пам'яті стерто все, що вже було раніше...

No comments: