google analytics

Wednesday, October 26, 2016

Про Любов

Як виявилось, промовляння про себе монологів англійською має приємний сайд-ефект - воно сприяє філософським роздумам, які я так *люблю*. Сьогодні, йдучи темним Стрийським парком, я бурмотів собі під ніс про любов. Або про кохання. В українській мові це поняття чомусь розділене на два слова. Цікаво чи унікальні ми в цьому плані...

Якщо людина говорить, що любить свою країну, чи щира вона?

В краплі відображається море. Я люблю аналогії мікрорівня. Якщо хлопець говорить Тобі, що він Тебе любить - чи насправді це так?

Як на мене, найкращий універсальний тест на любов - доволі простий. Якщо людина любить, їй "не все одно". Якщо в коханої щось не так, людина, що любить, буде непокоїтись через це, і намагатись це виправити.  Якщо в  дитини дирка на одязі чи соплі з носа, люблячі мама й тато це побачать, і їм болітиме, що дитина ходить у дранті і в соплях. І тому дирку вони зашиють, а соплі витруть. При цьому дирка на одязі чужої дитини, її соплі, чи сумний вигляд якоїсь дівчини на вулиці хвилює Вас не більше, ніж проблеми індіанців племені Шайен. Вам все одно. Ці люди не дорогі вам, ви їх не любите.

Ознака любові - турбота і небайдужість. Якщо хлопець відправляє дівчину саму додому темрявою, бо зайнятий. Якщо він не готує дівчині чай з варенням коли в неї застуда, і не сидить біля неї коли їй недобре - він її не любить. Крапка. І абсолютно неважливо скільки разів він сказав зворотнє. Це просто порожні балачки, а хлопцю просто хочеться сексу, рейтингу, борщу, чи ще чогось.

Повертаючись на макрорівень - якщо людині не болить купа сміття під її будинком, розбита дорога до офісу, чи понівечений парк, і людина нічого не робить щоб це виправити, то людина свою країну не любить. А слова про любов до своєї землі під час споглядання заходу сонця з Пікуя під шашличок - це те саме, що слова про кохання хлопця з мікрорівня вище під час сексу. Вони нічого не варті. Така людина просто використовує цю землю для барбекю і наживи, і абсолютно про неї не дбає, а значить і не любить її.

Як тут не згадати Шептицького (на фото нижче) -
Не потоком шумних і галасливих фраз...

No comments: