google analytics

Monday, May 23, 2011

Ще одне британське село - Brompton

Якось було в нас півдня без культурної програми, а бавити нас не було кому, тому ми зробили свою першу і єдину вилазку без допомоги родичів - у сусіднє село - Бромптон.
В принципі, село як село (англійське). Чистеньке, гарненьке... З особливостей там "школа для очєнь плохіх дєток", куди відправляють дітей зі звичайних шкіл, з якими не можуть впоратись нормальними методами.
Взагалі, з того, що чув я, система працює наступним чином. Дитина некерована. Ніхто з нею не б"ється, не викидає силою з класу, і т.д. А замість того їй вчитель ставить одиничку. Набирає чотири (здається) таких одинички - будьте ласкаві на півдня в карцер. Тобто ніхто не називає це карцером, і навіть обурюються такими порівняннями, але від того вікон там більше не стає, і свободи теж. Якось мабуть негарно - в колисці демократії, і - карцер... І ось якщо на дєтішко не діють і карцери, його туйво... відправляють у Бромптон - останній етап перед в"язницею. Школа як школа, правда з міцними воротами, дисципліною, та вихователями, яким офіційно дозволено застосовувати силу до геть нехороших діток. Отак !
А загалом миле містечко, там саме середовище спонукає до спокути і самовдосконалення. От хоча б цей чудовий ставок з лебедями і їх слухняними дітьми:

Мамаша з армією каченят йде купатись. Зараз вони плюхнуться у воду і розпливуться хто куди.
 

Лебеді з дітьми - ніколи такого не бачив. Дисципліна в них значно краща, ніж у качок, бо деяким каченятам місце у школі Бромптон :-)
Час від часу каченята посягали на їжу лебедят, і тоді втручалась огромна мамаша, і наводила лад. Діставалось навіть дорослій качці.
Шкода, що не вдалось засняти одночасну посадку на воду чотирьох лебедів - вражаюче видовище !

Крім школи для особливо обдарованих, і ставка, є тут чудова церква:
Як і еберстонівська - абсолютно порожня... А, ні ! Ходили ми, дивились, і тут біля нас невідомо як матеріалізувався... сантехнік, який щось там робив по службі. Було якось моторошно...
Двері у церкву - вражаюче старі і історичні.

Орган
Спробуйте здогадатись що це таке :-) Стоїть прямо у церкві.
Що це за мова ? Якийсь старий інглиш ? Буде час - спробую прочитати...
Самообслуговування. Все на довірі
Цвинтар при церкві.





Далі було цікаве випробовування - нам потрібно було самим, без допомоги родичів, повернутись додому автобусом. Який ми успішно провтикали через те, що я дуже умний, і намагався сам розібратись у розкладі, замість того, щоб просто прийти на час, який написали нам на папірці. Ну нічо, зате ми побували в англійському Tea Rooms - перекусили. Ну загалом все, окрім як завжди неймовірно класного автобуса з неймовірно ввічливим і гарно вдягнутим водієм...

No comments: