google analytics

Thursday, November 24, 2016

Не можна мстить, повинні ми любити...

     Є наступна теорія. Люди роблять багато поганого не тому що вони погані, а часто тому, що вони просто не розуміють чому зроблене ними - погано.

    Блондинка на каблах 17см перекрила тротуар мерсом-кубіком? А якщо припустити, що вона не апріорі "..а що насо...ла на джип", а хороша дєвочка? Вона може щиро не розуміти чому перекривати тротуар недобре, бо останній раз ходила пішки лише по території Фешн-Клабу.

      Хтось поставив машину на т-подібному перехресті, і, "худоба!", заблокував всю вулицю? А може він просто не знає, що там повертає тролейбус-гармошка, і йому потрібен великий радіус?

     Хтось сидить з пивом на дитячому майданчику? Не факт що ця людина - "бидло". А раптом в неї просто немає дітей, і тому їй важко зрозуміти, що це - поганий приклад для них?
   
      Хтось перекрив тротуар авто, лишивши 40см. Він негідник? А можливо, він просто людина зі здоровими ногами без дітей-немовлят, яка в 40см легко впишеться, на відміну від мами з візком чи 80-річної бабці з паличкою?

      І плюс і мінус цього світу в тому, що у всіх людей різний "контекст". Те, що очевидно для мене, може бути відкриттям для інших. Ми ж витрачаємо купу часу і сил на те, щоб пояснити дитині, *чому* потрібно чистити зуби і чому не варто сидіти на холодному. Чому б владі не зайнятись не лише покараннями, а й просвітницькою роботою? Як на мене, це мало б шалений ефект, і не вплинуло б лише на клінічні випадки, яких, хочеться вірити, меншість.
А поки влада не одуплилась, я зайнявся цим замість неї, і я стверджую, що це непогано діє!



No comments: