google analytics

Thursday, November 2, 2023

Солодкі звуки Марафона

Я ненавиджу 3.14здунів. Я відчуваю їх серцем, вухом, і сраккою. Як тільки я чую обіцянки а-ля  "зараз все буде зає%ісь", які ми круті, і як це все просто і швидко - в мене всередині спрацьовує тригер, який каже - нічого не буде. Це все просто пи%%ьож. Галімий безпонтовий пи%%ьож, і не більше. Він не має нічого спільного з реальністю, він безпідставний, і цього ніколи не буде. Я бачив це тисячу разів, і жодного разу не помилився. Як тільки таке чуєш - знай - діла не буде...


    Після херової статті в The Time, вийшла дуже херова стаття в Економіст, причому на цей раз прямо з "лейбою" Залужного. Висновок з обох статей можна висловити двома словами. Одне з них "говорили", а друге - "балакали", а між ними - дефіс.

    Поки під веселі звуки марафона і солодкий спів експертів і політиків, всі ми дружно ржали з дурних кацапів, їх смішних "пірамідок", танків т-34, і чмонь, що озброєні целофановим пакетом гранат, відбувався паралельний процес. Замість півроку 3.14здіти про "тупих хахлов", і як їм пофігу наш наступ, дурні кацапи, виявляється, в цей час копали окопи, запускали оборонку, прокачувались в технологіях, і партнерились з іншими ізгоями і не дуже.

    В результаті "виявилось", що в кацапів тотальна перевага в РЕБі, авіації, топові фпв а-ля Ланцет, і ще дохера резерву. А ще - сюрпрайз - вони вміють гарно мінувати і копати окопи, і штурмувати це нема чим і нема як, окрім старої доброї піхоти, якої "баби іщо нарожают". І тому на нас чекає ще більш масштабна мобілізація. Хоча куди вже масштабніше, адже людей давно і системно відловлюють на вулицях ночами, наче бродячих псів, грузять в бус, і прокидаєшся ти вже солдатом. І цього, доречі, теж "немає" в нашій спотвореній реальності.

    І все це сюрприз для влади, і більшості людей. Чому так вийшло? Ну, з електоратом все зрозуміло - люди хочуть бути обманутими. І коли їм 24/7 віщають з марафонів, експертів, і політиків, як ми 5й раз подолали лінію суровікіна, як скоро ми візьмем Токмак, а потім і Таганрог, важко зберігати щось крім цієї макухи в голові. А що з політиками? 

    Спочатку я думав, що люди нагорі просто такі, бо вони такі, потім - що вони не можуть бути настільки "такі", а просто намагаються "продати" майбутні перемоги партнерам, щоб отримати ресурси під "проект" перемоги. А після деяких роздумів і статті в Тайм в мене з'явилась третя версія. А що як влада сама перебуває в стані "deluded", і військові бояться її в цьому розчаровувати? Можливо, саме цим пояснюється той факт, що за два дні до переходу кацапів у наступ президент обіцяє в інтервью ось-ось звільнити два міста. Не багато і не мало - звільнити два міста. Два. Міста. Не скажу які. Це при тому, що за півроку контрнаступу не звільнено жодного міста. Ну от як це назвати і як це пояснити? Апд: вже кажуть що одне з міст наче Горлівка, і на цю пропозицію навіть наші генерали покрутили пальцем біля скроні :)

    І от сьогодні виходить ця стаття з думками Залужного, а вчора - стаття в Тайм. В мене таке враження, що хтось намагається через інші джерела донести реальну ситуацію самій владі, бо це небезпечно робити напряму. Чи допоможе це людям і владі протверезіти? Хотілося б. Тому що мене, як громадянина, поточна ситуація дико тригерить, і закінчиться вона шаленими втратами, яких можна було б уникнути, і тотальним розчаруванням людей, яких не можна обманювати вічно.

No comments: