google analytics

Friday, June 23, 2017

Сміттєва криза. Просралі всі полімєри

Про сміттєву кризу.
Прітча. Всі збіги з реальними подіями і людьми - випадкові.

***
     Приблизно в 2012 році на Великдень в одному будинку в підвалах почала накопичуватись вода. Бувалий мешканець пан Михайло відкрив в дворі люк, а там - по вінця стоків. Викликали аварійну Водоканалу. Аварійна тиском промила колектор, все зійшло, і всі пішли прати і готувати олів'є і холодці. Але один з мешканців спитався водоканальщиків що ж це було. І йому сказали, що при промивці в люку була глина. Це означало, що під будинком - залом колектора, і вода стікає незрозуміло куди, і з цим потрібно розбиратись. Це було повідомлено всім мешканцям, але мало кого хвилювало, адже це жодним чином не помітно, і на євроремонти в помешканнях не впливає.
      А той хто спитався - рік оббивав пороги і поштові скриньки, зокрема і до мера звертався. Місто присилало якісь комісії, які обіцяли, обіцяли, обіцяли. І іноді чесно говорили, що робити нічого не будуть. В результаті за рік часу проблему не було навіть досліджено, хоча місто мало на це всі необхідні ресурси, і це прямий їх обов'язок.


     Тоді непосидючий мешканець знайшов ветерана-афганця Володю і його команду нінзя, які протягом всієї революції в жахливих умовах копали підвал. Залом був очевидний, в підвалі навіть сіла земля. Під час робіт, поки робітників заливало лайном і щури знімали з них шапки, місто присилало комісії, погрожувало штрафами, зупиняло роботи, і знову нічого не робило. Блокада така собі. Мешканець пив коньяк і валер'янку, але не зупинявся. Після трьох місяців розкопок, майже точно на завершення Майдану, колектор полагодили, і в люках вперше за все їх життя стало чисто.

Це жодним чином не позначилось на євроремонтах в квартирах будинку, і так і не було оцінено ніким крім 2-3 мешканців, які здатні мислити наперед. Ніхто нічого і не помітив.
***

    Так, не маючи жодних ресурсів і мільйонних бюджетів, всупереч блокаді і бездіяльності "центральної влади", одна людина вирішила абсолютно непомітну на перший погляд, але потенційно дуже серйозну проблему. Просто було бажання її вирішити, і елементарна здатність думати наперед.  Чи думали наперед ті, хто рік футболив його по кабінетах і писав відписки? Чи хвилювала їх доля будинку і вулиці? Це риторичні питання. Але коли все було зроблено, місто з усіх сил почало примазуватись до результату, намагаючись бути дотичним до цих робіт.

    Кожен сам знайде аналогію з поточною ситуацією у Львові, і зробить висновки. Мої висновки наступні. По-перше, відповідальні за місто люди мають думати стратегічно. Те що зараз сміття зі Львова вивозиться, а в трубу туалету вода стікає - не означає що все добре. Якщо ти не розумієш, що аварійне сміттєзвалище - це порохова бочка, як і неробоча каналізація - нафіг з крісла і вперед пасти овець, і то лише біля хати. Якщо ти це розумієш, але не займаєшся цим - твоє місце за гратами, а не в ратуші. Якщо складаєш на грудях ручки і все валиш на блокади і центральну владу - дивись вище і слухай на ніч слова тов. Барабанцева про таких як ти. Він точно сказав. Просралі всє полімєри б-дь! І за це тобі позапіхівалі карандаши в ж-пу. І правильно зробили.




Просрали все полимеры! Вы просрали! И не надо валить на Порошенка, Гройсмана, инопланетян! Крайних понаходили б-ть! Нет потенции - свадливайте на-уй с рынка, и не позорьтесь!

No comments: