google analytics

Saturday, December 28, 2013

Ще раз про Систему

Продовжуємо цикл публікацій про діяльність влади м. Львова.
Півтора місяці назад (за півтора місяці до кінця року) я написав листа з проханням:
"Просимо виділити кошти і поремонтувати фасад з боку внутрішнього двору."
 до Андрія Садового. Лист зареєстрував в канцелярії, бо на прості листи вони часто не реагують. Лист я спеціально написав за півтора місяці до кінця року, бо розумію, що гроші на це потрібно запланувати.

І ось надійшла відповідь:


Логіка наступна. Один тупий-претупий мешканець за півтора місяці до кінця *поточного* року хоче зремонтувати фасад будинку в поточному році (!). Але ж ясно, що це неможливо - в поточному році всі гроші вже розподілені, і виділити нові - нереально.

В мене таке враження, що цим патернам поведінки їх вчать в якихось академіях, де їх всіх готують відбиватись від реквестів людей, яким вони покликані допомагати. Ну не може ж людина з 46 хромосомами не розуміти, що йдеться не про поточний рік:) Там же ясно написано, що потрібен ремонт, і що потрібно *виділити* на це кошти. І той хто так відповів - чудово все зрозумів. Чиновник просто використав патерн "відмазка" на відмінно. Адже якщо тепер написати нового листа, де для альтернативно обдарованих вказати, що йдеться про наступний рік, відповідь буде цілком логічною - "бюджет вже складено, коштів не передбачено".

От що ми маємо зробити для того, щоб вся ця п...братія нарешті звільнила захоплені нею адмінбудівлі :-)

No comments: